Ørretbowl

Kremet fiskerett med ris og mye smak! 1 porsjon.

Ingredienser

  • 1 ørretfilet

  • 1/4 gul løk

  • 1/3 rød chili

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 håndfuller spinat

  • 1ss tomatpuré

  • 1ts timian

  • 1ts paprikakrydder

  • chilimix

  • salt + pepper

  • 1-2 båter sitron (juicen)

  • 1dL fløte

  • 1dL ris

  • Fersk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Fjern skinnet på ørretfileten og kutt fileten i biter

  • Stek ørreten gyllen med olje i en dyp stekepanne

  • Sett ørreten til side i en separat beholder

  • Finhakk løk, hvitløk og chili

  • Ha det i stekepannen du stekte ørreten i

  • Fres det blankt og ha i tomatpureen

  • Legg til timian, paprika, chili, salt og pepper

  • Bland itl alt er dekket av tomatpure og krydder

  • Kok samtidig risen med vann og grovhakk spinaten

  • Ha spinat og ørretbiter i stekepannen med alt annet

  • Hell i fløte og klem i sitronjuice

  • Bland sammen og la småkoke i ca. 5 minutter

  • Ha risen i en bolle og ørretblandingen oppå

  • Topp med fersk kruspersille og enjoy!