Dekonstruert bringebærkake

Alle gode ting er tre, spesielt med den desserten her! 2-4 porsjoner.

Ingredienser - Bringebærkrem

  • 1.5dL kremfløte

  • 125g ferske bringebær

  • 2ss sukker

  • 1ts vaniljesukker

Ingredienser - Gul krem

  • 2 eggeplommer

  • 80mL kremfløte

  • 50g sukker

  • 1ts maizena

  • 1 klype vaniljepulver

  • 60g smør

  • Litt sitron-/limejuice (smak til)

Ingredienser - Topping

  • 1 håndfull macadamianøtter

  • 1 håndfull pistasjnøtter

  • Bringebær og rips


Fremgangsmåte

  • Start med å lage den gule kremen:

  • Ha eggeplommene i en kjele og legg til fløte, sukker, vaniljepulver og maizena

  • Få det til å koke og rør mens det småkoker i 5 minutter

  • Skru av varmen og legg til smøret i så terninger

  • Rør til smøret har smeltet og la kremen kjøle seg ned

  • Dekk kremen med plastfolie og sett i kjøleskapet

  • Lag bringebærkremen:

  • Ha kremfløte, sukker og vaniljesukker i en bolle

  • Pisk det til krem og ha i bringebærene

  • Stivpisk til bringebærene er knust og sett det til siden

  • Finhakk nøttene og fordel på 2-4 dessertglass

  • Ha over gul krem, etterfulgt av bringebærkrem

  • Topp med ekstra nøtter, bringebær og rips

  • Enjoy!