Gelékaffe

Iskaffe + gelé = sant! 1 porsjon.

Ingredienser

  • 1.5dL vann

  • 1.5ts gelatinpulver

  • 2ts pulverkaffe

  • 0.5dL kokende vann

  • 2ts pulverkaffe

  • 1.5dL melk

  • 1ss søtet kondensert melk (valgfritt)

  • Isbiter

Fremgangsmåte

  • Ha 1.5dL vann, gelatinpulver og 2ts pulverkaffe i en kjele

  • Kok opp til pulveret har løst seg opp

  • Hell det over i en liten, ildfast form og sett i kjøleskapet

  • Når geléen har stivnet: kutt den i små biter

  • Løsne fra formen med en stekespade og ha i et glass

  • Fyll glasset med isbiter

  • Bland sammen kokende vann og 2ts pulverkaffe

  • Valgfritt: rør det sammen med søtet kondensert melk

  • Hell det over isbitene i glasset

  • Topp med opptil 1.5dL melk og enjoy!


TIPS:

  • Du kan muligens bruke agar agar istedenfor gelatin

  • Du kan bruke plantebasert melk