Jordbær mousse

Frisk og luftig mousse! 2-4 porsjoner.

Ingredienser

  • 1dL kremfløte

  • 1ts vaniljesukker

  • 100g jordbær

  • 2ss sukker

  • 2 egg

  • 50g melis

Fremgangsmåte

  • Ha fløte og vaniljesukker i en bolle

  • Visp til krem og sett i kjøleskapet

  • Ha jordbær og sukker i en kjele

  • Varm opp til sukkeret er oppløst og bærene myke

  • Ha i en blender og blend klumpfritt

  • Sett til side på kjøkkenbenken

  • Skill eggene

  • Bland eggeplommene godt inn i jordbærsausen

  • Sett til kjøling i kjøleskapet

  • Ha eggehviter og melis i en bolle

  • Stivpisk

  • Finn fram jordbærsaus og fløtekrem

  • Vend inn saus og krem med eggeblandingen

  • Fordel det på serveringsglassene

  • Spis med en gang, eller sett kaldt til senere


TIPS:

  • Topp med ferske jordbær for superdigg smak

  • Annen topping som f.eks. sjokolade/kokosflak funker også