Frisk og søt på samme tid! ca. 1L iskrem.
Ingredienser
400g frosne jordbær
150g sukker
150g digestive-kjeks
400g søtet kondensert melk
5dL kremfløte
2ss vaniljeekstrakt
0.5ts vaniljepulver
0.5ts salt
Fremgangsmåte
Ha jordbær og sukker i en kjele
Varm på middels varme og mos bærene med sleiva
Når det er sausliknende, sett det til nedkjøling
Finn fram en stor bolle
Ha i kremfløte, vaniljeekstrakt, vaniljepulver og salt
Stivpisk til krem og hell i søtet kondensert melk
Vend det inn med kremen
Ha digestivekjeksene i en brødpose og knus lett
Ha 2/3 i iskremrøra og vend inn
Hell røra over i en stor brødform
Hell over 2/3 av jordbærsausen og rør forsiktig inn
Ha over resten av sausen og lag et fint mønster
Dryss over resten av den knuste kjeksen
Dekk toppen av iskremen med plastfolie
Sett i fryseren og la stå over natten
Server!
Commentaires