Jordbærkake-is

Frisk og søt på samme tid! ca. 1L iskrem.

Ingredienser

  • 400g frosne jordbær

  • 150g sukker

  • 150g digestive-kjeks

  • 400g søtet kondensert melk

  • 5dL kremfløte

  • 2ss vaniljeekstrakt

  • 0.5ts vaniljepulver

  • 0.5ts salt

Fremgangsmåte

  • Ha jordbær og sukker i en kjele

  • Varm på middels varme og mos bærene med sleiva

  • Når det er sausliknende, sett det til nedkjøling

  • Finn fram en stor bolle

  • Ha i kremfløte, vaniljeekstrakt, vaniljepulver og salt

  • Stivpisk til krem og hell i søtet kondensert melk

  • Vend det inn med kremen

  • Ha digestivekjeksene i en brødpose og knus lett

  • Ha 2/3 i iskremrøra og vend inn

  • Hell røra over i en stor brødform

  • Hell over 2/3 av jordbærsausen og rør forsiktig inn

  • Ha over resten av sausen og lag et fint mønster

  • Dryss over resten av den knuste kjeksen

  • Dekk toppen av iskremen med plastfolie

  • Sett i fryseren og la stå over natten

  • Server!