Kesamgelé

Superenkel dessert! 4 porsjoner.

Ingredienser

  • 1pk. bringebærgelé

  • 2.5dL vann

  • 300g vaniljekesam

  • 200g frosne bringebær

  • 2ts vaniljesukker

  • 0.5dL sukker

  • 0.5 lime (saften)

  • Sitronmelisse til pynt


Fremgangsmåte

  • Kok opp vannet og ta det av stekeplaten

  • Klem i saften fra 1/4 lime og ha i gelépulveret

  • Rør til det har løst seg opp og sett det hele til siden for å kjøle seg ned

  • Ha vaniljekesam i en bolle og rør inn den nedkjølte geléen

  • Hell røra over i 4 dessertglass og sett i kjøleskapet i ca. 1 time

  • Ha sukker, vaniljesukker og bringebær i en kjele

  • Klem i saften fra 1/4 lime og varm det opp

  • Ta det av platen når det har fått en sausliknende konsistens

  • La kjøles litt og kjør det i en blender

  • Ta kesamgeléen ut av kjøleskapet når den er klar

  • Hell over helt nedkjølt bringebærsaus

  • Topp med sitronmelisse og server!

TIPS Vent med å blande sammen kesam og gelé til geléen er romtemperert

Du kan lage dette med de fleste gelésmaker og bærtyper ;)