Perfekt til kalde dager! 1-2 porsjoner
Ingredienser
3 små løk
1-2ts sukker
3 fedd hvitløk
2.5dl kyllingkraft
2.5dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 laurbærblad
0.5ts timian
2 håndfuller revet ost
fersk kruspersille
1 baguette/1 rundstykke
olivenolje
Salt og pepper
løkpulver
Fremgangsmåte:
Skrell og skjær 3 små løk i tykke skiver
Forvarm en kjele med litt olivenolje og ha i løkskivene
Fres løken blank, ha i sukker og fres videre til det brunes
Riv hvitløk og ha det i kjelen når løken er brun
Kok vannet og bland det med grønnsaksbuljongen
Ha kyllingkraft og utblandet buljong i kjelen med løk
Rør godt og ha i laurbærblad og timian
Få det til å småkoke og la småkoke under lokk i 30 min.
Mens suppen koker, skjær 1 baguette i terninger
Ha terningene i en bolle og hell over en god slump olivenolje
Krydre med litt salt, pepper og løkpulver
Ha det i airfryeren din og airfry i 5-8 minutter på 200c
Skru samtidig stekeovnen din på grillfunksjon
Hell løksuppen over i 1-2 boller som tåler stkeeovn
Ha over krutongene og dryss over osten
Sett bollen(e) i stekeovnen og grill til osten har smeltet
Dryss over fersk kruspersille etter grilling og enjoy!
Commenti