jordbærkake i porsjonsform! 6 porsjoner.

Ingredienser - sukkerbunn
3 egg
1.5dL sukker
1dL potetmel
1ts bakepulver
Ingredienser - Krem
2dL kremfløte
2dL mascarpone
0.5dL sukker
2ts vaniljesukker
2ss amaretto
Ingredienser - Jordbær
500g ferske jordbær + 1ss sukker
Fremgangsmåte
Start med å lage sukkerbunnen
Forvarm stekeovnen til 160c over- og undervarme
Visp egg og sukker til eggedosis
Sikt i potetmel og bakepulver og vend det inn
Hell røra over i en smurt, ildfast form
Stek på nederste rille i 45 minutter
Mens bunnen steker, tilbered jordbærene
Skyll jordbærene og kutt 2/3 i skiver og 1/3 i biter
Dryss over 1ss sukker og bland lett
La det stå på kjøkkenbenken og godgjøre seg
Lag kremen
Ha kremfløte og mascarpone i en bolle
Legg til sukker og vaniljesukker
Valgfritt: legg til amaretto
Stivpisk til krem og sett i kjøleskapet
Når sukkerbunnen er ferdig stekt: Fjern sukkerbunnen fra formen
Bruk toppen av et rundt glass og press ut 6 sirkler
Anrett kakene: Sukkerbunn -> Krem -> Jordbærskiver -> Krem -> Jordbærbiter
Enjoy!
Comments