Mini jordbærkake

jordbærkake i porsjonsform! 6 porsjoner.

Ingredienser - sukkerbunn

  • 3 egg

  • 1.5dL sukker

  • 1dL potetmel

  • 1ts bakepulver

Ingredienser - Krem

  • 2dL kremfløte

  • 2dL mascarpone

  • 0.5dL sukker

  • 2ts vaniljesukker

  • 2ss amaretto

Ingredienser - Jordbær

  • 500g ferske jordbær + 1ss sukker

Fremgangsmåte

  • Start med å lage sukkerbunnen

  • Forvarm stekeovnen til 160c over- og undervarme

  • Visp egg og sukker til eggedosis

  • Sikt i potetmel og bakepulver og vend det inn

  • Hell røra over i en smurt, ildfast form

  • Stek på nederste rille i 45 minutter

  • Mens bunnen steker, tilbered jordbærene

  • Skyll jordbærene og kutt 2/3 i skiver og 1/3 i biter

  • Dryss over 1ss sukker og bland lett

  • La det stå på kjøkkenbenken og godgjøre seg

  • Lag kremen

  • Ha kremfløte og mascarpone i en bolle

  • Legg til sukker og vaniljesukker

  • Valgfritt: legg til amaretto

  • Stivpisk til krem og sett i kjøleskapet

  • Når sukkerbunnen er ferdig stekt: Fjern sukkerbunnen fra formen

  • Bruk toppen av et rundt glass og press ut 6 sirkler

  • Anrett kakene: Sukkerbunn -> Krem -> Jordbærskiver -> Krem -> Jordbærbiter

  • Enjoy!