Nøttekylling bowl

Med hint av satay og andre asiatiske smaker. 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 400g kyllingfilet

  • 150g peanøttsmør

  • Saften fra 1 lime

  • 2ss sesamolje

  • 2ss honning

  • 2ss soyasaus

  • 0.5ts sriracha

  • 0.5ts salt

  • 0.5ts pepper

  • 2dL jasminris

  • 4dL kokosmelk

  • 1dL vann

  • 0.5 agurk

  • 0.5 mango

  • 1 tommeltott chili

  • Topping: Koriander og ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Finn fram en bolle og ha i peanøttsmør og limesaft

  • Legg til sesamolje, honning, soyasaus og sriracha

  • Krydre med salt og pepper og bland godt

  • Kutt agurk og mango i små biter og ha i en ny bolle

  • Finhakk chilien og grovhakk litt koriander

  • Legg det til bollen og klem over litt lime-saft

  • Bland godt og sett til siden

  • Ha ris, kokosmelk og vann i en kjele og kok

  • Kutt kyllingfiletene i biter og stek gylne i en stekepanne

  • Når gylne: Skru av varmen og hell over peanøttsausen

  • Rør til kyllingen er dekket av saus

  • Fordel kokosrisen på to boller

  • Legg over mango-agurksalat og kyllingen

  • Topp med fersk koriander og ristede sesamfrø

  • Enjoy!