Risgrøt

Finner du mandelen i grøten i år, mon tro? 2-3 porsjoner.

Ingredienser

  • 2dL grøtris

  • 4dL vann

  • 1L melk

  • 1ts salt

  • Topping: Smør, kanel og sukker

Fremgangsmåte

  • Ha grøtris og vann i en teflon/non-stick kjele. Dette er viktig for at grøten ikke skal brenne seg!

  • Kok opp på middels varme mens du rører

  • La vannet trekke nesten helt inn i risen

  • Sett stekeplaten til LAV varme og ha i salt og melk

  • Rør kontinuerlig i 45-60 minutter Lukter du brent? Overfør grøten umiddelbart til en ny kjele

  • Når ferdigkokt - ha over i skåler og server

  • Topp med smør, kanel og sukker



TIPS:

Grøt er vrient. Vær forberedt på å feile første gang

Bruk teflon/non-stick kjele, da er det mindre sjans for at

grøten brenner seg i bunn

Bruk en stekespade eller noe som rører mer av kjelebunnen til

å røre med.

Rør kontinuerlig. Virkelig. Hvis ikke går det til dundas!