Spøkelsesmarengs

UuuuUUuu, skummelt (men superenkelt)! 8 spøkelser.

Ingredienser

  • 2 egg

  • 100g sukker

  • 1ts vaniljesukker

  • Til ansiktene: Melis Melk Konditorfarge (rød+grønn+blå)

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 120c over- og undervarme

  • Skill eggene og pisk hvitene til luftig skum

  • Tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt

  • Visp til marengsen er blank og danner spisse topper

  • Ha marengsen i en matpose

  • Kutt tuppen av posen og bruk det som sprøytepose!

  • Klem ut marengsen på et stekebrett og form høye topper

  • Stek marengsen på midterste rille i 1 time

  • Bland melis og en klunk med melk i en skål. Blandingen skal være ganske fast, så vær forsiktig med å legge til for mye væske! Ta det derfor sakte og forsiktig.

  • Rør inn rød, grønn og blå konditorfarge til det blir grått og så svart - prøv deg frem!

  • Når marengsen er ferdigstekt og nedkjølt, tegn på spøkelsesansikt med glasuren


Tips:

  1. Pass på at sukkeret er HELT oppløst, hvis ikke er det stor sjans for at marengsen sprekker under steking! En fin måte å sjekke at marengsen er klar, er ved å kjenne på røra med fingrene dine. Kjenner du korn - visp litt til. Er den helt glatt og blank? Ready to go!

  2. Sprekker marengsen, del de der de har sprukket (horisontalt) og ta vare på toppen. Da har du mini-spøkelser! :)

  3. Dypp marengsbunnenene i smakfull frosting/glasur for mer smak og fargerik finish!