Eplekake

Finnes det noe bedre enn gode, gamle klassikere? Eplekake har alltid vært en av mine personlige favoritter, og her en min beste oppskrift! Denne oppskriften er nok til en kakeform på 14x20



Ingredienser

  • 100g smør

  • 100g sukker

  • 100g hvetemel

  • 1 egg

  • 1ts bakepulver

  • 1ts vaniljesukker

  • 3 epler

  • Kanelsukker (2ss sukker, 1ts kanel, 1ts vaniljesukker)


Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180c over- og undervarme

  • Pisk smør og sukker luftig

  • Visp inn egget

  • Bland inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og sett deigen til side

  • Skrell eplene

  • Kutt to av eplene i tynne båter, og det siste i små biter

  • Bland eplebitene inn i kakedeigen

  • Hell deigen i en kakeform (min er på 14x20)

  • Dander epleskivene på toppen av deigen i et fint mønster

  • Lag kanelsukker og strø over

  • Stek kaken på midterste rille i 45-50 minutter