Eplesalat

En nydelig høstsalat! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 1 hjertesalat

  • 1 stort norsk eple

  • 45g pekannøtter

  • 2ts smør

  • 25mL honning

  • 2 skiver cheddarost

  • 1 håndfull tranebær

  • 1ss sitronsaft

  • Dressing: 25mL olivenolje

  • 2ss honning

  • 3ss sitronsaft

  • 100g creme fraiche

  • salt og pepper

  • 1/4 - 1/2 finhakket gressløk

Fremgangsmåte

  • Start med å riste pekannøttene i en stekepanne

  • Sett de så til siden på en tallerken

  • Ha honning og smør i stekepannen & stek i 1-2 min.

  • Ha i pekannøttene og stek i ca. 1 minutt til

  • Ha de over på tallerkenen eller et bakepapir

  • La nedkjøles

  • Skyll og kutt hjertesalaten og eplet i biter

  • Ha det i en bolle og dryss over tranebærene

  • Kutt cheddarosten i korte strimler/staver

  • Ha i bollen med salat og hell over sitronsaft

  • Ha i pekannøttene og bland salaten godt

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen

  • Hell over salaten eller server ved siden av

  • Enjoy!