Eton mess

En sukkersøt dessert. 4 porsjoner.

Ingredienser

  • 3 eggehviter

  • 3ss jordbærsaus

  • 2dL kremfløte

  • 0.5 boks jordbær

  • 2dL sukker

Fremgangsmåte

  • Ha eggehviter og sukker i en bolle

  • Ordne et vannbad og ha bollen over

  • Pisk det i bollen til marengs over vannbadet

  • Pisk til marengsen er stiv og blank

  • Skru av varmen og vend inn jordbærsausen

  • Ta 1 og 1ss marengs på et stekebrett med bakepapir

  • Stek marengsen på 125c i 60-75 minutter

  • La marengsene nedkjøles etter steking

  • Ha kremfløten i en bolle og stivpisk til krem

  • Kutt jordbær i biter og knus marengsen

  • Ha jordbær og marengs i en bolle

  • Ha over kremen og vend alt forsiktig sammen

  • Server desserten umiddelbart i boller

  • Topp med ekstra knust marengs og jordbær

  • Ha også gjerne over litt sitronmelisse

  • Enjoy!