top of page

Kokosbollekake

Rik på kokossmak i en dessert. 1 rund kake på 20-22cm

Ingredienser

  • 3 eggehviter

  • 2dl sukker

  • 4 gelatinplate

  • 0.5dl kokende vann

  • 75g mørk sjokolade

  • 2ss smør

  • Kokosmasse


Fremgangsmåte:

  • Ha gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter

  • Skill 3 egg og ha eggehvitene i en bolle

  • Legg til sukkeret og pisk det til marengs

  • Klem ut vannet av gelatinplatene og ha de over i en bolle

  • Kok opp 0.5dl vann

  • Hell det kokende vannet i bollen med gelatin

  • Pisk det sammen og pisk det så inn i marengsen

  • Finn fram en rund kakeform på 20-22cm

  • Dekk bunnen av kakeformen med kokosmasse

  • Hell i marengsen og sett det i kjøleskapet over natten

  • Dagen etter: Smelt mørk sjokolade og smør i et vannbad

  • Ta kaken ut av kjøleskapet og hell over sjokoladen

  • Dryss over kokosmasse og sett et tilbake i kjøleskapet

  • La stå til sjokoladen har stivnet og server! Originaloppskrift: Meny.no


bottom of page