Kokosris med honningkylling og ananas

Tropiske smaker på under 30 minutter! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 1dL tørr ris

  • 2dL kokosmelk

  • 0.5dL vann

  • 250g kyllingfilet

  • 80g honning

  • 40g soyasaus

  • 1 boks ananasbiter (ca. 140g)

  • 1dL mel (hvetemel eller potetmel)

Fremgangsmåte

  • Ha risen i en kjele med kokosmelk og vann

  • Tilbered og kok slik rispakningen tilsier

  • Bland honning og soyasaus i en skål

  • Ha mel i en annen skål

  • Kutt kyllingen i passe store biter og dypp i potetmel og saus

  • Legg bitene i en stekepanne og stek

  • Tilsett ananas i stekepannen, når kyllingen er gjennomstekt

  • Dander retten på tallerken med koksris nederst, ananas og kylling over

  • Server som den er, eller med ekstra soya- og honningsaus + koriander

Tips: Rør kyllingbitene så lite som mulig under steking. Da setter sausen/glaseringen seg bedre til bitene og skaper mer smak.