Krydret brokkolisuppe

Pimp opp suppa! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 1 brokkoli

  • 2 sjalottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 2ss smør

  • 8dL vann

  • 2 grønnsaksbuljonger

  • 4ts timian

  • 1ts oregano

  • 1ts korianderkrydder

  • 0.5ts kardemomme

  • Salt og pepper

  • Chilimix

  • 1 håndfull finhakket persille

  • 1ss sesamfrø Topping:

  • 1 boks kikerter

  • Hvitløk + salt + sitronpepper + spisskummen + chilimix + olje

  • Persille og sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Rens og kutt brokkoli, løk og hvitløk i biter

  • Smelt smøret i en kjele og ha i grønnsakene

  • La det frese i none minutter

  • Hell i vann og smuldre over grønnsaksbuljongene

  • Krydre med timian, oregano, koriander og chilimix

  • Ha også i kardemomme, Salt og pepper og finhakket persille

  • La det småkoke under lokk i 15 minutter/til mørt

  • Skyll samtidig av laken til kikertene

  • Rens de for skall og ha i en airfryer

  • Krydre med hvitløk, salt, sitronpepper og chilimix

  • Ha også over spisskummen og olje

  • airfry det på 200c i 10-20 minutter, til crispy

  • Ha brokkolisuppa i en blender og legg til sesamfrø

  • Blend godt og ha suppa over i serveringsboller

  • Topp suppen med crispy kikerter og sesamfrø

  • Dryss over finhakket persille og chiliflak

  • Enjoy!