Tilslørte bondepiker med nektarin! 2-3 porsjoner.
Ingredienser
250g nektarin (uten stein)
2ss sukker
1ts sitronsaft
0.5ts kanel (valgfritt)
1ts vaniljesukker
0.25dL vann
75g havrekjeks
2ss smør
Krem: 2dL kremfløte + 3ss sukker + 1ss vaniljesukker
Fremgangsmåte
Start med å fjerne steinen fra nektarinene
Kutt nektarinene i biter og ha i en kjele
Legg til sukker, sitron, kanel (valgfritt), vaniljesukker og vann
La småkoke under lokk i 10-15 minutter
Mos lett, sett til siden og la nedkjøles
Smelt smør og knus havrekjeksene
Bland sammen og fordel på serveringsglassene !NB! Spar litt av kjeksblandingen til senere
Sett det i kjøleskapet og la nedkjøles
Ha ingrediensene til kremen i en bolle og stivpisk
Ta glassene ut av kjøleskapet og anrett
Kjeks nederst -> krem -> nektarin -> krem
Topp med resten av kjeksene og en nektarinbåt
Enjoy!
Komentáře