top of page

Nektarindessert

Tilslørte bondepiker med nektarin! 2-3 porsjoner.

Ingredienser

  • 250g nektarin (uten stein)

  • 2ss sukker

  • 1ts sitronsaft

  • 0.5ts kanel (valgfritt)

  • 1ts vaniljesukker

  • 0.25dL vann

  • 75g havrekjeks

  • 2ss smør

  • Krem: 2dL kremfløte + 3ss sukker + 1ss vaniljesukker

Fremgangsmåte

  • Start med å fjerne steinen fra nektarinene

  • Kutt nektarinene i biter og ha i en kjele

  • Legg til sukker, sitron, kanel (valgfritt), vaniljesukker og vann

  • La småkoke under lokk i 10-15 minutter

  • Mos lett, sett til siden og la nedkjøles

  • Smelt smør og knus havrekjeksene

  • Bland sammen og fordel på serveringsglassene !NB! Spar litt av kjeksblandingen til senere

  • Sett det i kjøleskapet og la nedkjøles

  • Ha ingrediensene til kremen i en bolle og stivpisk

  • Ta glassene ut av kjøleskapet og anrett

  • Kjeks nederst -> krem -> nektarin -> krem

  • Topp med resten av kjeksene og en nektarinbåt

  • Enjoy!

bottom of page