Pærecrumble

Mykt og crispy, med lune smaker. 3-4 porsjoner.

Ingredienser

  • 500g pære

  • 50g sukker

  • 1ss vann Crumble:

  • 25g mel

  • 50g mykt smør

  • 50g sukker

  • 1ts vaniljesukker

  • 1ts kanel

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180c over- og undervarme

  • Skrell og kutt pærene i små biter

  • Ha pærebitene, sukker og vann i en dyp stekepanne/kjele og stek i noen minutter

  • Ha mel og mykt smør i en bolle og kna sammen

  • Legg til havregryn, sukker, vaniljesukker og kanel

  • Bland sammen igjen

  • Ha pærebitene i en ildfast form

  • Topp pærebitene med havregrynsblandingen

  • Stek det i ovnen på midterste rille i 15-20 minutter

  • La kjøles litt ned etter steking og server alene, eller med vaniljeiskrem

  • Enjoy!