Pasta bolognese

Med bacon og en ekstra *piff*. 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 200g spaghetti

  • 200g kjøttdeig av storfe

  • 200g baconterninger

  • 1 gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 gulrøtter

  • 2 stilker stangselleri

  • 2ts oregano

  • 2ts chilipulver

  • 1pk hakkede tomater med basilikum (400g)

  • 1dL vann

  • Salt + pepper

  • Fersk basilikum

  • Valgfritt: 1ss ketsjup + 1ss kremfløte

Fremgangsmåte

  • Stek kjøttdeig og bacon crispy i en stekepanne

  • Sett det til siden og finhakk grønnsakene

  • Fres grønnsakene i en dyp stekepanne med litt olivenolje

  • Legg til oregano og chilipulver og fres i 2-3 minutter

  • Ha i hakkede tomater, vann, kjøttdeig og bacon

  • Rør godt og smak til med salt og pepper

  • Valgfritt: legg til ketsjup og kremfløte

  • La alt småkoke under lokk i 5-10 minutter

  • Kok samtidig spaghettien og hell så av vannet

  • Fordel spaghettien og tomatsausen på to boller

  • Topp med fersk basilikum og server