top of page

Potetmochi

Superdigg og cheesy potetsnacks! 4 stk.

Ingredienser

  • 3 kokefaste poteter (ca. 300g)

  • 1ss smør

  • 3ss potetmel

  • Ost

  • Stekeolje

  • 1ss soyasaus

  • 1ss riseddik

  • 1ss sukker Valgfri topping:

  • Koriander

  • Chilimix

  • Sesamfrø

Fremgangsmåte:

  • Stikk hull i potetene med en gaffel

  • Sett de på en tallerken i mikrobølgeovnen

  • Mikre i 5 minutter, snu rundt og mikre i 5 minutter til

  • Skjær potetene i to og skrap ut innmaten

  • Ha innmaten i en bolle, legg til smør og mos sammen

  • Legg til potetmel og bland det med en gaffel

  • Kna det til en deig og form som en ball

  • Kutt deigballen i fire og rull til kuler igjen

  • Flat ut kulene og legg litt ost i midten av dem

  • "Pakk inn" ostebiten og form til avlange kuler

  • Forvarm en stekepanne med litt stekeolje

  • Stek potetmochiene gylne på hver side

  • Sett de til siden og hell av stekeoljen

  • Ha soyasaus, riseddik og sukker i stekepannen

  • Få det til å småkoke og legg i potetmochiene

  • Stek til glasert på alle sider

  • Ha de over på én eller flere tallerkener

  • La det kjøle seg ned og dryss over chilimix

  • Topp med noen sesamfrø og litt koriander

  • Enjoy!

bottom of page