Quesedillas med bønner

Vegetarisk hvis du vil! Nok til 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 4 mini tortilla

  • 1 boks kidneybønner (230g)

  • 1pk tacokrydder

  • 1 klunk vann

  • 1/4 sitron (saften)

  • 0.5pk. mais

  • 0.5 rødløk

  • 1 avokado

  • Chilikrydder + hvitløkskrydder + pepper

  • Revet ost

  • Valgfritt: Koriander, salsa, rømme

Fremgangsmåte

  • Ha kidneybønner, tacokrydder og vann i en kjele

  • Varm opp og mos bønnene med en sleiv

  • Finhakk rødløk og ha i kjelen med bønner

  • Legg til mais

  • Bland alt i kjelen godt og sett til side

  • Finn fram en bolle og ha i avokado, resten av rødløken, chilikrydder, hvitløkskrydder, pepper, sitron og koriander (hvis du liker det)

  • Mos godt og sett til side

  • Legg fram tortillalefsene

  • Ha på ost, bønnefyll og så ost igjen på to av de

  • Legg de to andre lefsene på toppen som et "lokk"

  • Stekes på middels varme i en stekepanne med litt smør, til de er gylne

  • Quesedillaene er klare når de er gylne på begge sider, og osten inni er smeltet

  • Server med guacamole, tacosalsa og rømme (hvis ønskelig)

TIPS:

Bønnene kan erstattes med kjøtt

Koriander kan droppes helt