top of page

Ricottapannekaker

Amerikanske pannekaker med en liten vri! 4 porsjoner.

Ingredienser

  • 2 egg

  • 150g ricotta

  • 75mL melk

  • 50g mel

  • 1ts vaniljesukker

  • 0.5ts bakepulver

  • 1ts sukker Topping:

  • Flaksalt

  • Smør

  • Lønnesirup

  • Melis

Fremgangsmåte:

  • Skill eggene

  • Ha eggehvitene i en bolle og plommene i en annen

  • Ha ricotta og melk i bollen med eggeplommer

  • Bland sammen

  • Legg til mel, bakepulver og vaniljesukker

  • Rør godt sammen og sett det til siden

  • Finn fram bollen med eggehviter

  • Pisk eggehvitene skummete

  • Legg forsiktig til sukkeret og stivpisk

  • Ta 1/3 av den stivpiskede eggehviten og ha i bollen med resten av røren

  • Vend det sammen

  • Hell det forsiktig over i bollen med resten av hviten

  • Vend alt forsiktig sammen til en tykk røre

  • Forvarm en stekepanne med litt smør

  • Ha to spiseskjeer røre i pannen

  • Stek pannekaken gyllen på lav varme

  • Vend den forsiktig og stek gyllen på den andre siden

  • Gjenta prosessen til du er tom for røre

  • Server med smør, lønnesirup, melis og salt på toppen

  • Enjoy!

bottom of page