Pappa Aabol sin favoritt! Nok til 14-16 småkaker
OBS! Det er 4 deler til denne oppskriften. Les gjennom hele før du setter i gang!
Ingredienser - Mandelbunn
250g mandelmel
250g melis
2 eggehviter
Fremgangsmåte - Mandelbunn
Forvarm stekeovnen til 200c over- og undervarme
Ha mandelmel, melis og eggehviter i en bolle
Kna til en kransekakeliknende deig
Rull deigen til en tykk pølse og skjær i skiver
Stek i ovnen i 10 minutter på midterste rille
Etter steking, la kjøle seg ned
Ingredienser - Gul krem
2 eggeplommer
0.5dL kremfløte
50g sukker
1ts vaniljesukker
1.5ts maizena
60g romtemperert smør
Fremgangsmåte - Gul krem
Ha eggeplommene, fløte og sukker i en kjele
Varm opp mens du rører
Legg til vaniljesukker og maizena
Når blandingen tykner, ta den av stekeplaten og rør inn 60g romtemperert smør
Sett til kjøling i kjøleskapet
Ingredienser - Sjokoladekrem
1 eggeplomme
50g sukker
2ss vann
60g romtemperert smør
30g dronningsjokolade
Fremgangsmåte - Sjokoladekrem
Ha sukker og vann i en kjele
Varm opp til sukkeret er oppløst (rør underveis)
Visp eggeplommen luftig i en bolle
Hell i sukkerlaken i en tynn stråle mens du visper
Visp til en eggedosisliknende blanding
Legg til 60g romtemperert smør og visp til krem
Smelt 30g dronningsjokolade over et vannbad og visp inn i eggekremen
Sett til kjøling i kjøleskapet
Ingredienser - Sjokoladetrekk
100g dronningsjokolade
2ss Delfiafett
Anretning av Sarah Bernard småkaker
Legg frem kransekakebunnene
Ha gul krem i en sprøytepose, og sjokoladekrem i en annen
Ha kremene på kransekakebunnene - her kan du ta 50/50 eller 100% av en type krem per bunn
Sett småkakene i fryseren i 45-60 minutter
Smelt dronningsjokolade og delfiafett over et vannbad
Ha det så over i en kopp og dypp småkakene i sjokoladen
La de dryppe av seg i noen sekunder og sett de ned når sjokoladetrekker har begynt å stivne
Enjoy!
Comments