Sjokolademousse

Superdigg mousse med sjokoladesmak! 3-4 porsjoner.

Ingredienser

  • 1ts gelatin

  • 2ss lunkent vann

  • 1 eggehvite

  • 50g sukker

  • 1dL kremfløte

  • 1dL sjokoladesaus

  • 4 sjokoladebiter + 1 remse revet sjokolade

  • 4ss vaniljeyoghurt/krem

Fremgangsmåte

  • Ha gelatinpulver og lunkent vann i en bolle

  • Bland det sammen og sett til siden

  • Skill et egg og visp eggehviten skummete

  • Legg til sukker og visp til marengs

  • Sett det i kjøleskapet

  • Ha sjokoladesausen i en kjele

  • Legg til gelatinen, som skal ha blitt geleaktig

  • Rør mens du varmer det på middels varme

  • Skru av varmen når gelatinen har løst seg opp og la det hele kjøle seg ned til romtemp.

  • Stivpisk kremen og ha den sammen med marengsen

  • Hell i sjokoladesausen og vend alt godt sammen

  • Fordel blandingen på 3-4 glass og sett i kjøleskapet i minst 4 timer, helst over natten

  • Til servering: Riv over litt mørk sjokolade. Ha på vaniljeyoghurt/krem og topp med sjokoladebiten(e)

  • Enjoy!


TIPS:

Bruk sjokoladesaus som IKKE stivner når den blir kald.