Appelsinkylling

Enkelt og raskt, med masse smak! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 100g BBQ-saus

  • 150g appelsinmarmelade

  • 2ss soyasaus

  • 2 kyllingfileter (400g)

  • 75g maizena

  • 1 egg

  • 2dL ris

  • 2 vårløk + ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Ha BBQ-saus, marmelade og soyasaus i en kjele

  • La det småkoke under lokk i 20 minutter

  • Husk å røre jevnlig

  • Kutt to kyllingfileter i biter

  • Visp egget i en bolle og ha maizena i en annen

  • Dypp kyllingfiletbitene i egg, så maizena

  • Ha alle bitene dekket av maizena på en tallerken

  • Forvarm en stekepanne med litt smør

  • Ha kyllingen i stekepannen og stek gyllen

  • Kok risen

  • Når kyllingen er stekt, hell over BBQ-sausen

  • Bland godt og la småkoke i 3-5 minutter

  • Fordel risen på to boller

  • Ha appelsinkyllingen over

  • Finhakk vårløk og strø over

  • Dryss til slutt over ristede sesamfrø og server!