top of page

Potetpannekaker

Bruk opp potetrestene! 1 porsjon

Ingredienser

  • 3 store poteter

  • 1-2 håndfuller revet ost (parmesan/mozzarella/gulost)

  • Salt

  • pepper

  • chilimix

  • 1 egg

  • Fersk kruspersille

  • Ketsjup


Fremgangsmåte:

  • Vask og riv potetene over et kopphåndkle

  • Tvinn sammen håndkleet og press ut væske av potetene

  • Riv litt parmesan/ost

  • Forvarm en stekepanne med litt olje på middels varme

  • Ha i halvparten av de revne potetene og form til en sirkel

  • Dryss over mesteparten av osten

  • Krydre med salt, pepper og chilimix

  • Ha over litt fersk kruspersille og resten av potetene

  • Ha over resten av gulosten og litt mer kruspersille

  • Stek til pannekaken er gylden under og osten har smeltet

  • Flipp pannekaken og stek til gyllen på undersiden

  • Sett det til side på en tallerken og stek et speilegg

  • Ha egget over pannekaken

  • Ha på ketsjup, ekstra salt, pepper og chilimix

  • Finhakk og dryss over litt ekstra kruspersille Enjoy! TIPS: Bruk hvitløkssalt for «det lille ekstra


bottom of page