Avokadopasta

Grønn pasta med masse smak! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 150g pasta

  • 1dL rømme

  • 2 avokado

  • 2ss sitronsaft

  • 1 fedd hvitløk

  • 0.5dL pastavann

  • 1 klype salt + 1 klype pepper

  • Valgfritt: Spekeskinke + pinjekjerner + basilikum


Fremgangsmåte

  • Kok pastaen slik pakken tilsier

  • Skrell og mos avokadoene i en bolle

  • Legg til rømme og sitronsaft

  • Press i hvitløk og krydre med salt og pepper

  • Ta vare på mengden pastavann du trenger og hell av resten

  • Ha det med avokadoblandingen og rør godt

  • Ha pastaen over i to boller

  • Forvarm en stekepanne med litt olje

  • Finn fram litt stekekinke og riv det i biter

  • Fres spekeskinka i stekepanna til det er crispy

  • Topp avokadopastaen med spekeskinka

  • Strø over pinjekjerner og fersk basilikum

  • Server!


TIPS:

  • Pastaen kan spises fortsatt varm eller kald.

  • Ønsker du varm pasta: Ha avokadobladningen med pastaen i kjelen (etter å ha helt av vannet)

  • Ønsker du kald pasta: Ha pastaen med avokadoblandingen i bollen.