Bakt ostekake med Oreo

Kake med bare 6 ingredienser! 6 porsjoner.

Ingredienser

  • 150g knust oreo + 6ss smeltet smør

  • 200g kremost naturell

  • 60g sukker

  • 1ts vaniljesukker

  • 2 egg

  • 4 oreo

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 175c over- og undervarme

  • Gjør klar en liten kakeform og/eller muffinsformer

  • Ha knust oreo og smeltet smør i en bolle

  • Bland godt

  • Ha ca. 1ss oreoblanding i hver muffinsform Bruker du kakeform - prøv å ordne et tykt lag

  • Press bunnene flate og kompakte med en skje

  • Stek i ovnen i 5 minutter og la så avkjøles

  • Ha kremost i en bolle og visp

  • Legg til sukker, vaniljesukker og egg og bland

  • Kutt de 4 oreoene i ujevne biter og vend inn i røra

  • Ha ca. 2ss røre i hver muffinsform Bruker du kakeform - fyll til ca. 1 cm unna kanten

  • Topp med ekstra oreo på toppen

  • Stekes på midterste rille i 20-30 minutter

  • Muffinsene mine stekte i 20 minutter, mens kaken i 30 minutter

  • Etter steking - sett i kjøleskapet i ca. 1 time

  • Server!


TIPS:

  • Tåler du ikke gluten? Kjøp kjeks som likner på oreo og bruk de!