Bakte miniostekaker med sjokolade

Ostekaker med smak av melkesjokolade. 6-8 stk.

Ingredienser

  • 100g Oreokjeks

  • 20g smør

  • 140g romtemperert kremost naturell

  • 100g rømme

  • 30g sukker

  • 1ts vaniljeekstrakt

  • 1 klype salt

  • 60g melkesjokolade

  • 1 egg

  • Krem

  • Sjokoladebiter

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og knus Oreokjeksene til smuler

  • Ha kjeks og smør i en bolle og bland godt

  • Gjør klar 6-8 muffinsformer i silikon

  • Fordel kjeksblandingen på formene og press kompakt med baksiden av en skje

  • Sett de i kjøleskapet

  • Forvarm stekeovnen til 140c over- og undervarme

  • Smelt sjokoladen i et vannbad og visp kremosten kremete

  • Legg til rømme, sukker, vaniljeekstrakt og salt

  • Bland alt godt

  • Legg til den smeltede sjokoladen og sett til siden

  • Visp egget luftig og vend inn i kremostblandingen

  • Fordel blandingen på muffinsformene

  • Stek ostekaken i ovnen i 25 minutter

  • Kjøl ned og sett ostekakene i kjøleskapet i MINST 3 timer

  • Server med litt krem og sjokoladebiter på toppen

  • Enjoy!