Koreanskinspirert bowl med mye smak! 1 porsjon.
Ingredienser
1dL ris
250g kjøttdeig av storfe
1 gulrot
0.5 spisspaprika
3ss soyasaus
1ts Sriracha
2ss brunt sukker
2 fedd hvitløk
0.5ss ingefær (1 tommeltott)
1 vårløk + chiliflak + ristede sesamfrø
Fremgangsmåte
Start med å skylle og koke risen
Forvarm en dyp stekepanne med matolje (gjerne sesam)
Legg til kjøttdeigen og stek godt
Skrell og strimle gulrot
Kutt spisspaprika i biter
Ha gulrot og paprika i stekepannen med kjøttdeig og fres
Finhakk og skrell ingefær, og press hvitløksfeddene
Ha ingefær, hvitløk, soyasaus og sriracha i en bolle
Legg også til brunt sukker og bland godt
Hell sausen over kjøttdeigblandingen
La steke på høy varme i 2-5 minutter
Ha kokt ris nederst i en bolle
Legg over kjøttdeigblandingen
Finhakk vårløk og strø på toppen
Dryss over ristede sesamfrø og chiliflak
Enjoy!
Comments