top of page

Buddha bowl

Den perfekte kombinasjonen av mykt og crunchy, søtt og syrlig! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 1.5dL quinoa

  • 2.5dL vann

  • 1dl eplesidereddik

  • 1 klype salt

  • 1 søtpotet

  • 1 eple

  • 1ss olivenolje

  • 0.5ts spisskummen

  • 1 klype salt

  • 2 håndfuller grønnkål

  • 1 sjalottløk

  • 1 avokado

  • Tørkede tranebær

  • Grovhakkede pekannøtter Dressing:

  • 1dL rømme eller creme fraiche

  • 0.5 lime (saften)

  • 0.5ts honning

  • 1 dæsj sriracha

  • 1 klype salt

  • (valgfritt) gressløk

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 220c over- og undervarme

  • Skrell søtpoteten og kutt søtpotet og eple i biter

  • Ha det på et stekebrett med bakepapir

  • Hell over olivenolje og krydre med spisskummen

  • Dryss over litt salt og bland til alt er dekket

  • Stek det i ovnen i 15-20 minutter

  • Skyll quinoaen i kaldt vann og ha i en kjele

  • Varm på middels varme til all fuktighet er vekk

  • Hell i vann og eplesidereddik og krydre med salt

  • Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 15 minutter

  • Kutt sjalottløk i skiver og avokado i biter

  • Skyll, masser og grovhakk grønnkålen

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen

  • Ha quinoaen nederst i to boller

  • Ha over søtpotet, eple, avokado, løk og grønnkål

  • Ha tranebær og pekannøtter over grønnkålen

  • Hell over dressingen til slutt og enjoy!


bottom of page