top of page

Doble havreflarn

Pimp opp julesnacksen! 12 stk.

Ingredienser

  • 100g smør

  • 3dL lettkokte havregryn

  • 1 egg

  • 1.5dL sukker

  • 1ss mel

  • 1ts bakepulver

  • 100-150g sjokolade (lys/mørk)

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte smøret i en kjele

  • Ha i havregrynet og rør godt

  • Sett det til siden

  • Ha egg og sukker i en bolle og pisk til eggedosis

  • Ha smør og havregryn i bollen med eggedosis

  • Legg til mel og bakepulver og bland sammen

  • Forvarm ovnen til 175c over- og undervarme

  • Sett fram et stekebrett med bakepapir

  • Ta 1 og 1ts havreblanding og ha på brettet

  • Fordel utover med jevne mellomrom

  • Stek flarnene i ovnen i 7-10 minutter, til gylne i kantene NB! Du må antakelig steke flere brett etter hverandre, da flarnene sprer seg godt utover under steking

  • La flarnene kjøle seg ned på brettene etter steking, så de stivner

  • Smelt sjokoladen i et vannbad

  • Ta ca. 1ss sjokolade på halvparten av flarnene

  • Press flarnene uten sjokolade mot de med

  • Rull kantene av de doble flarnene i den smeltede sjokoladen

  • Legg de på et brett med bakepapir

  • Sett i kjøleskapet og la stivne

  • Enjoy!


bottom of page