top of page

Duchessepoteter

Server potetmosen på en ny måte! Ca. 20 stk.

Ingredienser:

  • 1kg potet

  • 2.5dL lettmelk

  • 3 eggeplommer

  • 2ss smør

  • 1ts salt

  • 0.5ts pepper

  • 0.5ts muskatnøtt

Fremgangsmåte:

  • Start med å skrelle potetene

  • Kutt de i små biter og ha i en kjele med vann

  • Kok potetbitene til de er møre

  • Hell av vannet og ha potetene i en bolle

  • Mos og rør inn smøret til det har smeltet

  • Hell i melk og eggeplommer

  • Bland godt

  • Krydre med salt, pepper og muskatnøtt

  • Forvarm ovnen til 210c varmluft

  • Ha et bakepapir på et stekebrett

  • Ha potetmosen over i en sprøytepose

  • Sprøyt ut små tårn på bakepapiret

  • Stek potettårnene midt i ovnen i ca. 15 minutter

  • Potetene er ferdig stekt når de er gylne

  • Server med en gang - gjerne som tilbehør, eller sammen med en digg tomatchutney

bottom of page