Server potetmosen på en ny måte! Ca. 20 stk.
Ingredienser:
1kg potet
2.5dL lettmelk
3 eggeplommer
2ss smør
1ts salt
0.5ts pepper
0.5ts muskatnøtt
Fremgangsmåte:
Start med å skrelle potetene
Kutt de i små biter og ha i en kjele med vann
Kok potetbitene til de er møre
Hell av vannet og ha potetene i en bolle
Mos og rør inn smøret til det har smeltet
Hell i melk og eggeplommer
Bland godt
Krydre med salt, pepper og muskatnøtt
Forvarm ovnen til 210c varmluft
Ha et bakepapir på et stekebrett
Ha potetmosen over i en sprøytepose
Sprøyt ut små tårn på bakepapiret
Stek potettårnene midt i ovnen i ca. 15 minutter
Potetene er ferdig stekt når de er gylne
Server med en gang - gjerne som tilbehør, eller sammen med en digg tomatchutney
Comments