Eplekake med norske epler og en liten, søt overraskelse. 6 kakebiter.
Ingredienser
100g smeltet smør
100g sukker
100g mel
1 egg
1ts bakepulver
1ts vaniljesukker
2 epler
Sukker og kanel
Vaniljekrem
Valgfritt: Hakkede nøtter
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180c over- og undervarme
Bland sammen smør og sukker
Visp inn egget
Bland inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og sett deigen til side
Skrell eplene
Kutt ett eple i tynne båter, og det andre i små biter
Bland eplebitene inn i kakedeigen
Hell deigen i en kakeform (min er på 14x20)
Ha vaniljekrem i en stripe nedover midten av kaken
Dander epleskivene på toppen av deigen i et fint mønster
Strø over sukker og kanel
Valgfritt: Dryss til slutt over noen hakkede nøtter
Stek kaken på midterste rille i 45-50 minutter
La avkjøles før du fjerner kaken fra formen
Enjoy!
Comments