Eplekake med vaniljekrem

Eplekake med norske epler og en liten, søt overraskelse. 6 kakebiter.

Ingredienser

  • 100g smeltet smør

  • 100g sukker

  • 100g mel

  • 1 egg

  • 1ts bakepulver

  • 1ts vaniljesukker

  • 2 epler

  • Sukker og kanel

  • Vaniljekrem

  • Valgfritt: Hakkede nøtter

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180c over- og undervarme

  • Bland sammen smør og sukker

  • Visp inn egget

  • Bland inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og sett deigen til side

  • Skrell eplene

  • Kutt ett eple i tynne båter, og det andre i små biter

  • Bland eplebitene inn i kakedeigen

  • Hell deigen i en kakeform (min er på 14x20)

  • Ha vaniljekrem i en stripe nedover midten av kaken

  • Dander epleskivene på toppen av deigen i et fint mønster

  • Strø over sukker og kanel

  • Valgfritt: Dryss til slutt over noen hakkede nøtter

  • Stek kaken på midterste rille i 45-50 minutter

  • La avkjøles før du fjerner kaken fra formen

  • Enjoy!