top of page

Familien Aabols riskrem

Tradisjonell dessert til julemiddagen, med en liten vri. 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 250g risgrøt

  • 1.5dL kremfløte + 2ss sukker

  • 1ts vaniljesukker

  • 200g frosne bringebær + 0.5dL sukker

  • 1 dæsj sitronsaft

  • Valgfritt: 1ts maizena og hakkede mandler

Fremgangsmåte

  • Ha bringebær, sukker og sitronsaft i en kjele

  • Kok det opp til alt er varmt og mykt

  • Ha det gjennom en sil så bringebærfrøene fjernes

  • Ha sausen tilbake i kjelen

  • Valgfritt: Rør ut maizenaen i litt vann og ha i kjelen med saus

  • Varm til sausen tykner og sett så kjølig

  • Ha kremfløte og 2ss sukker i en bolle

  • Legg til vaniljesukker

  • Stivpisk til luftig krem

  • Vend inn den kalde risgrøten

  • Fordel riskremen på to boller

  • Hell over bringebærsaus

  • Valgfritt: Dryss over noen hakkede mandler og enjoy!


bottom of page