Tradisjonell dessert til julemiddagen, med en liten vri. 2 porsjoner.
Ingredienser
250g risgrøt
1.5dL kremfløte + 2ss sukker
1ts vaniljesukker
200g frosne bringebær + 0.5dL sukker
1 dæsj sitronsaft
Valgfritt: 1ts maizena og hakkede mandler
Fremgangsmåte
Ha bringebær, sukker og sitronsaft i en kjele
Kok det opp til alt er varmt og mykt
Ha det gjennom en sil så bringebærfrøene fjernes
Ha sausen tilbake i kjelen
Valgfritt: Rør ut maizenaen i litt vann og ha i kjelen med saus
Varm til sausen tykner og sett så kjølig
Ha kremfløte og 2ss sukker i en bolle
Legg til vaniljesukker
Stivpisk til luftig krem
Vend inn den kalde risgrøten
Fordel riskremen på to boller
Hell over bringebærsaus
Valgfritt: Dryss over noen hakkede mandler og enjoy!
Comments