top of page

Fløtegratinerte hvitløkspoteter

Pimp opp potetene! 4 porsjoner.

Ingredienser

  • ca. 500g poteter

  • 1-2 fedd hvitløk

  • 3dL fløte

  • 150g bacon i terninger

  • Salt og pepper

  • Revet gulost

  • Fersk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Stek baconet crispy og sett til siden

  • Skyll og skjær potetene i tynne skiver

  • Finhakk hvitløk

  • Ha fløten i en tykkbunnet kjele og legg til hvitløken

  • Krydre med salt og pepper og kok opp

  • Ta fløten av varmen når det koker

  • Smør en ildfast form med smør

  • Legg potetskivene utover formen

  • Ha over halvparten av baconet

  • Hell over fløten og dryss over revet ost

  • Ha på resten av baconet

  • Stek på nederste rille i ovnen i 50-60 minutter, 200c over- og undervarme

  • La stå i ca. 5 minutter etter steking

  • Server med persille på toppen og enjoy!

bottom of page