Gulrotkake

En luftig og smaksrik gulrotkake! 10-12 biter.

Ingredienser

  • 3 egg

  • 3dL sukker

  • 150g meierismør

  • 2ss matolje

  • 250g gulrot (revet)

  • 3dL mel (150g)

  • 1/2ss bakepulver

  • 1/2ts kanel

  • Smørkrem: 100g kremost + 100g mykt smør + 100g melis

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180c over- og undervarme

  • Smelt smøret og riv samtidig gulrøttene i en bolle

  • Legg til egg, sukker, smeltet smør og matolje

  • Rør og legg til mel, bakepulver og kanel

  • Bland godt og klumpfritt

  • Ha kakerøren i en liten, smurt kakeform

  • Stek på midterste rille i 45 minutter

  • Etter steking: snu kaken på hodet

  • Fjern bakepapiret og la kaken kjøles helt ned

  • Visp sammen smør, kremost og melis

  • Smør smørkremen over den avkjølte kaken

  • Strø over ekstra revet gulrot og server!