En luftig og smaksrik gulrotkake! 10-12 biter.
Ingredienser
3 egg
3dL sukker
150g meierismør
2ss matolje
250g gulrot (revet)
3dL mel (150g)
1/2ss bakepulver
1/2ts kanel
Smørkrem: 100g kremost + 100g mykt smør + 100g melis
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 180c over- og undervarme
Smelt smøret og riv samtidig gulrøttene i en bolle
Legg til egg, sukker, smeltet smør og matolje
Rør og legg til mel, bakepulver og kanel
Bland godt og klumpfritt
Ha kakerøren i en liten, smurt kakeform
Stek på midterste rille i 45 minutter
Etter steking: snu kaken på hodet
Fjern bakepapiret og la kaken kjøles helt ned
Visp sammen smør, kremost og melis
Smør smørkremen over den avkjølte kaken
Strø over ekstra revet gulrot og server!
Comments