Gulrotmuffins

Pimp opp den tradisjonelle gulrotkaken ved å gjøre den om til muffins som passer perfekt til både matpakken og helgekos! Denne oppskriften er nok til 8 muffins.



Ingredienser

  • 1 egg

  • 1dL hvetemel

  • 1dL sukker

  • 1ts bakepulver

  • 1ts vaniljesukker

  • 1ts kanel

  • 60g olje (eller smør)

  • 3stk revet gulrot


Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180c over- og undervarme

  • Bland egg, sukker og olje i en bolle

  • Riv gulrot og bland inn

  • Ha i resten av ingrediensene og bland igjen

  • Fyll 8 muffinsformer 2/3 fulle

  • Stek på midterste rille i 20 minutter

  • La muffinsene avkjøles helt og topp med smørkrem, hvis ønskelig


Ingredienser - smørkrem

  • 100g smør (romtemperert)

  • 100g kremost

  • 250g melis

Fremgangsmåte

  • Visp samme alle ingrediensene

  • La kremen stå i kjøleskapet minst 10 minutter før bruk