Gulrotsalat

Crunchy salat med et hint av Asia. 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 1ss riseddik

  • 1ss sukker

  • 1ss honning

  • 0.5ss limesaft

  • 2ts soyasaus

  • 1 klype ingefærpulver

  • Chilimix

  • Pepper

  • 1 stilk vårløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 agurk

  • 2-3 gulrøtter

  • 1.5ss sesamfrø

  • 2ss sesamolje

  • Koriander

Fremgangsmåte

  • Ha riseddik, sukker og honning i en bolle

  • Legg til limesaft, soyasaus og ingefærpulver

  • Krydre med chilimix og pepper

  • Bland godt

  • Sett det til siden og finn fram en skjærefjøl

  • Skrell agurk og gulrot i tynne bånd

  • Ha båndene i en bolle

  • Finhakk hvitløk og finsnitt vårløken

  • Ha det i bollen med agurk og gulrot

  • Grovhakk koriander og legg til

  • Hell over sesamolje og dryss over sesamfrø

  • Bland alt i bollen godt

  • Hell over dressingen og krydre med salt og pepper

  • Bland igjen og dryss over ekstra sesamfrø

  • Enjoy!