top of page

Kremet pesto

Basic, men ekstremt god! 2 porsjoner

Ingredienser

  • 1 potte basilikum

  • 3ss ristede pinjekjerner

  • 1.5dL olivenolje

  • 2 små fedd hvitløk

  • Saften fra 1 sitronbåt

  • Salt

  • Pepper

  • Chilimix

  • 3ss creme fraiche

  • 50-100g parmesan

  • Litt vann


Fremgangsmåte:

  • Rens basilikumen og ha den i en blender

  • Legg til ristede pinjekjerner og olivenolje

  • Grovhakk hvitløkfeddene og ha de i blenderen

  • Klem i saften fra sitronbåten

  • Krydre med salt, pepper og chilimix

  • Ha i creme fraiche og blend det godt

  • Legg til litt vann hvis det trengs

  • Hell pestoen over i en bolle

  • Riv parmesan og legg til bollen med pesto

  • Rør det sammen Enjoy! TIPS: Husk at parmesanen skal røres inn etter alt er blendet og pestoen derfor kan virke mer flytende enn den er Den kremete pestoen vil også tykne i kjøleskapet over natten


bottom of page