Karamellpudding

Enkel karamellpudding for én! 1 porsjon.

Ingredienser

  • 5ss vann

  • 5ss sukker

  • 1dL melk

  • 1 egg

  • Valgfri topping: 1 jordbær

Fremgangsmåte

  • Finn fram en kjele og ha i melk og 1ss sukker

  • Varm det opp på middels varme

  • Ta det av platen når sukkeret har løst seg opp

  • Finn fram en ny kjele og ha i vann og 4ss sukker

  • Ha det på stekeplaten og la koke

  • Følg med på blandingen, den vil gå fra å være klar og gjennomsiktig til mørkegul/lysebrun

  • Ta det av platen når det er lysebrunt og hell raskt over i en ildfast porsjonsform/ramekin

  • Finn fram en skål og visp egget

  • Hell i den avkjølte melkeblandingen og bland godt

  • Hell egg- og melkeblanding over karamellen i den ildfaste porsjonsformen

  • Fyll en stor kjele med et tynt lag vann og kok opp

  • Skru varmen til lav og sett i den ildfaste formen

  • Sett på lokk og la dampe i 15 minutter

  • Etter damping, løsne puddingen fra formkantene

  • Snu formen opp-ned på tallerken og server

  • Topp gjerne med jordbær!