Enkel karamellpudding for én! 1 porsjon.
Ingredienser
5ss vann
5ss sukker
1dL melk
1 egg
Valgfri topping: 1 jordbær
Fremgangsmåte
Finn fram en kjele og ha i melk og 1ss sukker
Varm det opp på middels varme
Ta det av platen når sukkeret har løst seg opp
Finn fram en ny kjele og ha i vann og 4ss sukker
Ha det på stekeplaten og la koke
Følg med på blandingen, den vil gå fra å være klar og gjennomsiktig til mørkegul/lysebrun
Ta det av platen når det er lysebrunt og hell raskt over i en ildfast porsjonsform/ramekin
Finn fram en skål og visp egget
Hell i den avkjølte melkeblandingen og bland godt
Hell egg- og melkeblanding over karamellen i den ildfaste porsjonsformen
Fyll en stor kjele med et tynt lag vann og kok opp
Skru varmen til lav og sett i den ildfaste formen
Sett på lokk og la dampe i 15 minutter
Etter damping, løsne puddingen fra formkantene
Snu formen opp-ned på tallerken og server
Topp gjerne med jordbær!
Comments