top of page

Kikertgryte

Vegetarisk gryte med mild smak! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • ca. 400g kikerter (vekt inkl. lake)

  • 3dL fløte

  • 1 gul løk

  • 250g champignon

  • 1 boks hakkede tomater

  • Salt og sitronpepper

  • Paprikakrydder og chiliflak

  • Koriander og sitron

Fremgangsmåte

  • Finhakk løk og kutt champignon i biter

  • Forvarm en dyp stekepanne med smør

  • Fres løken blank i en dyp stekepanne

  • Legg til champignon og stek videre

  • Krydre med salt, sitronpepper og paprikakrydder: Jeg bruker 0.5ts salt, 0.5ts sitronpepper og 2ts paprikakrydder

  • Rør det sammen og hell i hakkede tomater

  • Skyll av laken til kikertene

  • Ha kikerter og matfløte i stekepannen

  • Bland alt sammen og smak til med mer krydder

  • Hvis du vil kan du ha i litt sitronsaft og koriander

  • Rør alt sammen og la småkoke under lokk

  • Valgfritt: kok ris og/eller lag mangosalat

  • Server med fersk koriander og chiliflak/mix

  • Enjoy!

bottom of page