top of page

Kikertlaksa

Smakfull middag! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 1 fedd hvitløk

  • 150g tørr ris + 3dL vann

  • 1 rød paprika

  • 1 pak choy

  • 1 boks kikerter

  • 2ts curry

  • Laksapaste eller thai red curry

  • 250mL kokosmelk

  • 2ss soyasaus

  • 1 lime (saften)

  • Salt/hvitløksalt og pepper

  • Koriander

  • Sesamfrø

Fremgangsmåte:

  • Finhakk hvitløken og fres i en kjele med smør

  • Skyll risen og ha i kjelen

  • Hell i vann og krydre med hvitløksalt/vanlig salt

  • Få det til å småkoke og sett på lokk

  • Skru av varmen når risen har trukket til seg varmen, men la stå med lokket på

  • Kutt paprika og pak choy i biter

  • Ha paprikaen i en stekepanne med smør/olivenolje

  • Krydre med curry og laksa/red curry

  • Skyll kikertene og ha de i stekepannen

  • Hell i kokosmelk, soyasaus og klem i limesaft

  • Legg til pak choy og krydre med salt og pepper

  • La småkoke i none minutter, så er det klart!

  • Server kikertlaksaen med ris nederst og laksa oppå

  • Topp med fersk koriander og sesamfrø

  • Enjoy!

bottom of page