Makroner

Inviter følelsen av Frankrike inn på eget kjøkken! Denne superenkle oppskriften på makroner med allergivennlig alternativ vil garantert imponere. Denne oppskriften gir deg 4 makroner.


Ingredienser - makroner

  • 1 egg

  • 22g sukker

  • 1 klype salt

  • 35g mel (hvete eller mandel)

  • 55g melis


Fremgangsmåte - makroner

  • Skill eggehviten fra eggeplommen

  • Visp eggehvite, sukker og salt til marengs

  • Valgfritt: Ha i noen dråper konditorfarge

  • Sil i mel og melis

  • Vend alt forsiktig sammen

  • Forbered et stekebrett med bakepapir

  • Legg røren i en ziplockpose og kutt av en av tuppene

  • Klem røren ut til 8 små rundinger på stekebrettet

  • Løft og slipp stekebrettet ned på kjøkkenbenken for å få ut eventuelle luftbobler

  • La makronene stå i romtemperatur i 30 minutter.

  • Forvarm stekeovnen på 140c over- og undervarme

  • Stek makronene i 20 minutter på midterste rille

  • La avkjøles etter steking og snu så makronene på hodet

  • Topp halvparten av makronene med makronfyll og legg de andre halvdelene over

  • Server!


Ingredienser - makronfyll

  • 50g bringebær

  • 50g kremost

  • 2ss sukker

Fremgangsmåte - makronfyll

  • Varm bringebær og sukker i en kjele

  • La avkjøles

  • Visp bringebærblandingen med kremost til en luftig blanding