top of page

Mamma Aabols rødbetsuppe

Nydelig hjemmelaget suppe. 2 porsjoner

Ingredienser

  • 0.5 løk

  • 0.5 eple

  • 250g rødbeter

  • 1 stilk stangselleri

  • 1/4 rød paprika

  • ca. 0.5dL hakket sopp

  • 1ts spisskummen

  • 1ts timian

  • 1 laurbærblad

  • 1L vann

  • 2 grønnsaksbuljonger

  • Salt

  • sitronsaft

  • 1 håndfull basilikum

  • Creme fraiche/rømme

  • Dill

  • Hasselnøtter

  • Sitronzest


Fremgangsmåte:

  • Start med å skrelle løk, rødbeter og eple

  • Forvarm en kjele med olje og ha i det du har kuttet i biter

  • Skjær stangselleri, paprika og sopp i biter

  • Ha det i kjelen med det andre

  • Fres det litt og krydre med spisskummen og timian

  • Ha i grønnsaksbuljongen og vannet Legg til basilikumen, litt sitronsaft og salt

  • Rør godt og få det til å småkoke

  • La det koke under lokk i 30-45 minutter

  • Når ferdig kokt: Ha alt over i en blender/food processor

  • Blend fritt for klumper og smak til med ekstra krydder Fordel suppen på 1-2 boller

  • Topp med creme fraiche/rømme og fersk dill

  • Grovhakk noen hasselnøtter og dryss det over

  • Riv til slutt over litt sitronskall Enjoy!


bottom of page