Marengsrull

Superdigg kake uten mel, med masse smak! 6-8 porsjoner.

Ingredienser - sitronkrem

  • 3 sitroner

  • 2dL sukker

  • 1ss maisenna jevner

  • 5 eggeplommer

  • 80g smør

  • 3dL fløte

  • Bringebær og klementin

Ingredienser - marengs

  • 5 eggehviter

  • 260g sukker

  • 50g mandler

  • 2ss matolje/smeltet smør


Fremgangsmåte - sitronkrem

  • Ha sitronsaft og sukker i en kjele

  • Varm opp til sukkeret er oppløst

  • I en bolle, visp eggeplommer og maisenna klumpfri

  • Hell i sitron- og sukkerlake i en tynn stråle samtidig som du visper på høy hastighet

  • Ha alt tilbake i kjelen og kok opp under omrøring

  • Ta kjelen av platen og rør inn smøret

  • Ha kremen i en bolle og sett i kjøleskapet

Fremgangsmåte - marengs

  • Forvarm stekeovnen til 200c over- og undervarme

  • Klargjør et stekebrett med bakepapir

  • Smør bakepapiret med olje/smeltet smør

  • Visp eggehvite til luftig skum

  • Ha i sukkeret delvis mens du visper

  • Når alt sukkeret er i, sett hastigheten til høy og visp til marengs

  • Smør marengsen utover stekebrettet

  • Hakk mandlene og dryss over

  • Stek marengsen på midterste rille i 8 minutter

  • Senk temperaturen til 160c og la steke i 12 minutter

  • Ta ut marengsen og la kjøle seg ned

  • Vend marengsen opp-ned og fjern bakepapiret

  • Pisk kremfløten til krem og vend inn sitronkremen

  • Smør kremen jevnt utover marengsbunnen

  • Dryss over bringebær og klementinbiter

  • Rull marengsen sammen som en rullekake og server

Oppskriften er tatt fra Godt.no : https://www.godt.no/oppskrift/8895/marengsrull-med-sitronkrem-og-bringebaer