Superdigg kake uten mel, med masse smak! 6-8 porsjoner.
Ingredienser - sitronkrem
3 sitroner
2dL sukker
1ss maisenna jevner
5 eggeplommer
80g smør
3dL fløte
Bringebær og klementin
Ingredienser - marengs
5 eggehviter
260g sukker
50g mandler
2ss matolje/smeltet smør
Fremgangsmåte - sitronkrem
Ha sitronsaft og sukker i en kjele
Varm opp til sukkeret er oppløst
I en bolle, visp eggeplommer og maisenna klumpfri
Hell i sitron- og sukkerlake i en tynn stråle samtidig som du visper på høy hastighet
Ha alt tilbake i kjelen og kok opp under omrøring
Ta kjelen av platen og rør inn smøret
Ha kremen i en bolle og sett i kjøleskapet
Fremgangsmåte - marengs
Forvarm stekeovnen til 200c over- og undervarme
Klargjør et stekebrett med bakepapir
Smør bakepapiret med olje/smeltet smør
Visp eggehvite til luftig skum
Ha i sukkeret delvis mens du visper
Når alt sukkeret er i, sett hastigheten til høy og visp til marengs
Smør marengsen utover stekebrettet
Hakk mandlene og dryss over
Stek marengsen på midterste rille i 8 minutter
Senk temperaturen til 160c og la steke i 12 minutter
Ta ut marengsen og la kjøle seg ned
Vend marengsen opp-ned og fjern bakepapiret
Pisk kremfløten til krem og vend inn sitronkremen
Smør kremen jevnt utover marengsbunnen
Dryss over bringebær og klementinbiter
Rull marengsen sammen som en rullekake og server
Oppskriften er tatt fra Godt.no : https://www.godt.no/oppskrift/8895/marengsrull-med-sitronkrem-og-bringebaer
Comments