top of page

Mascarponekake

Kremete jordbærkake med mascarpone! 1 stor kake i rund kakeform.

Ingredienser

  • 250g digestivekjeks

  • 125g smeltet smør

  • 500g mascarpone

  • 3dL creme fraiche

  • 2dL melis

  • 6 plater gelatin

  • 5dL kremfløte

  • 0.5ss vaniljepulver

  • 1 klype salt

  • 2 sitroner

  • 1 boks jordbær

  • 2ss mørke sjokoladebiter (1 remse)

Fremgangsmåte:

  • Start med å knuse kjeksene i en brødpose

  • Ha kjeksene i en bolle og hell over smeltet smør

  • Bland det sammen og flat ut i en rundt kakeform

  • Sett kakeformen i kjøleskapet og finn fram en bolle

  • Ha i mascarpone, creme fraiche og melis

  • Visp det sammen og sett til siden

  • Ha gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter

  • Klem ut vannet og ha platene i en kopp

  • Mikre det i 4-5 sekunder i mikroen, til smeltet

  • Visp den smeltede gelatinen inn i mascarponekremen

  • Ha kremfløte, vaniljepulver og salt i en annen bolle

  • Stivpisk det til krem og ha i bollen med mascarpone

  • Vend det sammen og skyll og rens jordbærene

  • Kutt halvparten av jordbærene i biter og ha i bollen

  • Riv over skallet fra 1 sitron og vend det inn i røren

  • Hell det over i kakeformen og flat ut toppen

  • Sett i kjøleskapet i 6 timer/over natten

  • Kutt resten av jordbærene i skiver

  • Ha de på toppen av kaken og riv over ekstra sitron

  • Dryss over sjokoladebitene og enjoy!

bottom of page