Norsk resterisotto

Perfekt til å bruke opp det du har i kjøleskapet! 1 porsjon.

Ingredienser

  • 1 dL risottoris

  • 1 gulrot

  • 1 potet

  • 1 buljongterning

  • 1/4 rødløk

  • 3.5dL vann

  • Litt ost

  • Salt + pepper + hvitløkskrydder

  • Valgfritt: Dill

Fremgangsmåte

  • Kok opp vannet og bland ut buljongen i det

  • Vask og finhakk grønnsakene

  • Ha litt matolje i en kjele og fres grønnsakene

  • Legg til en klype salt, pepper og hvitløkskrydder

  • Ha risottorisen i kjelen

  • Tilsett én og én dL av buljongvannet og rør rundt med risottoen småkoker

  • Tilsett en ny dL når væsken er nesten fordampet

  • Fortsett slik til du er tom for buljongvann, og risen er ferdigkokt (12-15 minutter)

  • Når risottoen er klar, riv over ost og vend inn

Tips: Server med ekstra revet ost og dill på toppen!