Panna Cotta med bringebærsaus

En av mine favorittdesserter fra Italia. 4 porsjoner.

Ingredienser - Panna Cotta

  • 5dL kremfløte

  • 2ts gelatinpulver

  • 4ss lunkent vann

  • 1ts vaniljepulver / 1 vaniljestang

  • 1dL sukker

Ingredienser - Bringebærsaus

  • 200g bringebær

  • 75g sukker

  • 0.5 sitron (saften)


Fremgangsmåte

  • Bland gelatinpulveret med lunkent vann

  • Sett til side

  • Ha fløte, sukker og vaniljepulver i en kjele

  • Kok opp

  • Ta kjelen av platen og rør in gelatinpulveret

  • Rør til gelatinen har løst seg opp

  • La kjøle seg ned til yoghurtliknende tykkelse

  • Ha i serveringsglass og ha i kjøleskapet i 3+ timer

  • Ha ingrediensene til bringebærsausen i en kjele

  • Varm opp og ta av platen når sukkeret er oppløst

  • La kjøle seg ned

  • Etter Panna Cottaen har stivnet, ha over sausen

  • Server!


TIPS:

Gelatinpulver kan byttes ut med 2 gelatinplater